Kampioen worden in verschillende landen.

Op deze pagina kun je vinden wat jouw hond nodig heeft om bijvoorbeeld ‘Nederlands (Jeugd) Kampioen’ te worden.

Om Kampioen te worden moet je hond minimaal een Uitmuntend krijgen om een Nationaal (CAC) of Internationaal(CACIB) punt toegekend te krijgen. Hieronder de kwalificaties, die een keurmeester kan vergeven op een show, met de uitleg wat de kwalificatie inhoudt.

De Keurmeester kiest bij het Kwalificeren van de honden uit de volgende kwalificaties:

A. Uitmuntend; voor honden die zodanig aan de Standaard voldoen dat een geringe afwijking of een kleine fout het ideale rasbeeld niet verstoort en de kwaliteit van de hond zodanig is dat hij voor een kampioenschapsprijs in aanmerking kan komen.

B. Zeer Goed; voor honden die in het algemeen aan de Standaard voldoen maar door enkele onvolkomenheden, die het ideale rasbeeld verstoren, niet voor de kwalificatie “Uitmuntend” in aanmerking komen.

C. Goed; voor honden die nog wel aan de Standaard voldoen maar door verschillende afwijkingen, die het ideale rasbeeld duidelijk verstoren, of door een ernstige fout niet voor een hogere kwalificatie in aanmerking komen.

D. Matig; voor honden die in te geringe mate aan de Standaard voldoen of door een zeer ernstige fout niet voor een hogere kwalificatie in aanmerking komen.

Bij het beoordelen van de honden neemt de keurmeester naast de rasstandaard ook in acht de regels die daarover gemaakt zijn en vastliggen in de Nederlandse “gedragscode voor exterieurkeurmeesters” en de internationale regels vastgesteld door de F.C.I.

Honden die niet aan de Standaard voldoen, die een volgens de Standaard diskwalificerende fout vertonen of ernstige anatomische afwijkingen hebben waardoor de gezondheid van het ras wordt geschaad (onder meer conform de FCI regels), worden gediskwalificeerd.

 

CAC:

CAC staat voor Certificat d’Aptitude au Championnat. Het is – letterlijk vertaald – een certificaat van geschiktheid tot kampioen. Eigenlijk betekent dit dat als je hond op een expositie een CAC ontvangt de keurmeester je hond geschikt vindt om kampioen te zijn. CAC is een nationale prijs en geldt dus voor nationale titels. Je kunt een CAC verdienen op kampioenschapstentoonstellingen en kampioenschapsclubmatches. Je hond moet dan beste reu of beste teef van het ras worden en de kwalificatie ‘uitmuntend’ krijgen.

 

CACIB:

CACIB is de afkorting van Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté. Volgens de keurmeester is je hond dan geschikt om internationaal schoonheidskampioen te zijn. Het is dus een internationale kampioensprijs. Je hond kan een CACIB verdienen op een internationale kampioenschapstentoonstelling door beste reu of beste teef te worden, een ‘uitmuntend’ te krijgen én hij moet ingeschreven zijn in de open klas, gebruikshondenklas, kampioensklas of in de klas van vijftien tot vierentwintig maanden. De hond moet in een erkend stamboek ingeschreven staan.

 

Belgisch Kampioen; 4 CAC’s  waarvan minstens 1 op een CAC-CACIB tentoonstelling onder 3 verschillende keurmeesters. Tussen de eerste en laatste CAC dient er minstens 1 jaar te zitten.

Belgisch Jeugd Kampioen; na het behalen van minimum 2 maal 1 zeer goed en 1 maal 1 uitmuntend in de jeugdklas onder drie verschillende keurmeesters.

Belgisch Veteraan Kampioen; na het behalen van 4 maal 1 uitmuntend in de veteranenklas onder 3 verschillende keurmeesters.

De resultaten voor de jeugd- en veteraankampioen kunnen behaald worden op de volgende tentoonstellingen: CAC-tentoonstelling, CAC-CACIB tentoonstelling alle rassen en Open tentoonstelling voor alle rassen.

 

Benelux Winner/Winster NL; gevolgd door het jaartal waarin de titel werd behaald: deze wordt toegekend aan iedere reu en teef, die op een Benelux Winnertentoonstelling het CACIB heeft gekregen, mits de hond de kwalificatie Uitmuntend heeft behaald.

Benelux Jeugd Winner/Winster NL; gevolgd door het jaartal waarin de titel werd behaald: deze wordt toegekend aan de reu en teef, die op een Benelux Winnertentoonstelling in de Jeugdklasse als nummer 1 is geplaatst, mits de hond de kwalificatie Uitmuntend heeft behaald.

Benelux Veteranen Winner/Winster NL; gevolgd door het jaartal waarin de titel werd behaald: deze wordt toegekend aan de reu en teef, die op een Benelux Winnertentoonstelling in de Veteranenklasse als nummer 1 is geplaatst, mits de hond de kwalificatie Uitmuntend heeft behaald.

 

Benelux Champion; deze wordt toegekend aan de hond die drie Benelux Winner titels heeft behaald, mits deze prijzen zijn behaald in de drie Benelux landen, zijnde Nederland, België en Luxemburg, onder ten minste drie verschillende keurmeesters.

Benelux Junior Champion; deze wordt toegekend aan de hond die twee Benelux Jeugd Winner titels heeft behaald, mits deze prijzen zijn behaald in de twee van de drie Benelux landen, zijnde Nederland, België en Luxemburg.

Benelux Veteran Champion; deze wordt toegekend aan de hond die twee Benelux Veteraan Winner titels heeft
behaald, mits deze prijzen zijn behaald in de twee van de drie Benelux landen, zijnde Nederland, België en Luxemburg.

Kijk voor het aanvragen van de verschillende Benelux titels op; https://www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/showen-met-je-hond/benelux-winner/

 

Bulgaars Kampioen; De titel “Champion of Bulgaria”, krijgt je hond als hij 4 CAC’s onder 3 verschillende keurmeesters heeft behaald en de laatste CAC moet behaald zijn 365 dagen na de eerste.

Grand Champion of Bulgaria; Deze titel krijgt je hond als hij al “Champion of Bulgaria” is en nog een CAC behaald op een Bulgaarse show.

Balkan Champion; Deze titel krijgt je hond als hij al “Grand Champion of Bulgaria” is en nog een CAC behaald op een Bulgaarse show.

Bulgaars Jeugd Kampioen; Hiervoor heeft de hond 2 JCAC’s nodig onder 2 verschillende keurmeesters.

Junior Grand Champion of Bulgaria; Deze titel krijgt de hond als hij al “Junior Champion of Bulgaria” is en nog een JCAC behaald op een Bulgaarse show.

Junior Balkan Champion; Deze titel krijgt de hond als hij al “Junior Grand Champion of Bulgaria” is en nog een JCAC behaald op een Bulgaarse show.

Bulgarian Republican Federation of Cynology: www.brfk.org

 

Croatisch Kampioen; De hond heeft 4 CAC-HR nodig waarvan 2 behaald op een Internationale show onder minstens 3 verschillende keurmeesters.

Croatisch Veteranen Kampioen; Hiervoor heeft de hond 3 Veteranen Dog Winner titels nodig, vergeven door 2 verschillende keurmeesters.

Hrvatski Kinoloski Savez: www.hks.hr

 

Cyprus Champion of Beauty; 3 CAC’s onder 3 verschillende keurmeesters op 3 verschillende show. Een buitenlandse hond met een Kampioenstitel, die gemeld is in de Kampioensklas en het CAC krijgt, is gelijk “Cyprus Champion”.

Cyprus Junior Champion of Beauty; 3 keer 1 Uitmuntend in de Jeugdklas.

Multi Champion of Cyprus; De hond moet al “Cyprus Champion” zijn en vervolgens 5 CAC’s op 5 shows onder 5 verschillende keurmeesters behalen.

Grand Champion of Cyprus;  Je hond moet al “Cyprus Champion” zijn en vervolgens 8 CAC’s op 8 shows onder 8 verschillende keurmeesters behalen.

Cyprus Kennel Club: www.cypruskennelclub.net

 

Deens Kampioen; Er zijn 2 manieren om “Deens Kampioen” te worden;

A: de hond moet 3 CAC’s onder 3 verschillende keurmeesters halen en de derde moet na 24 maanden behaald zijn.

B: de hond heeft maar 1 CAC nodig als hij al een Nationaal Kampioenschap (b.v. Nederlands Kampioen) heeft van een door de FCI erkend land.

 

Duits Kampioen (VDH); “VDH Kampioen” wordt de hond na indiening van 5 Anwartschaften (CAC) behaalt in een tijdsperiode van minstens 12 maanden onder 3 verschillende keurmeesters. 3 Anwartschaften moeten behaalt zijn op Internationale of Nationale tentoonstellingen.

Duits Jeugd- en Veteranen Kampioen (VDH); Voor deze titels moet de hond 3 keer als eerste geplaatst zijn (en de jeugdhond met een Uitmuntend) onder 2 verschillende keurmeesters op Internationale of Nationale tentoonstellingen.

Duits ‘VDH winnaar van het jaar”; je hond moet hievoor 4 CACIB Binnen 1 kalenderjaar halen (waarvan 2 op een weekend tentoonstelling (VDH-Europasieger and International Show / Bundessieger- and International Show / German Winner- and International Show / VDH Annual Trophy- and International Show) en 2 op een andere internationale show in duitsland).

Daarnaast kent de VDH ook diverse winner (Sieger) titels te weten:

  • Bundessieger
  • VDH-Europasieger
  • VDH-Annual Trophy Winner
  • German Winner

Deze titels geven in combinatie met 1 extra anwartschaft het recht om in duitsland in de Kampioensklasse deel te nemen.

Verband für das Deutsche Hundewesen: www.vdh.de

 

Engels Kampioen; “Engels Kampioen” wordt uw hond wanneer hij 3 Challenge Certificates onder 3 verschillende keurmeesters op Championship Shows behaald. 1 van deze CC’s moet zijn gehaald na de leeftijd van 12 maanden.

The Kennel Club: www.thekennelclub.org.uk

 

Estlands Kampioen; Hiervoor heeft je hond 3 CAC’s of 2 JUN-CAC’s en 2 CAC’s nodig van verschillende keurmeesters of de hond is al “Estlands Jeugd Kampioen” en moet dan nog 1 CAC behalen. 1 CAC moet na 24 maanden zijn behaald.

De hond die al een Kampioenschap heeft vanuit een ander land, heeft nog maar 1 CAC nodig om de titel toe gekend te krijgen.

Estlands Jeugd Kampioen; 3 Junior Certificates (JUN-CAC) onder 3 verschillende keurmeesters. De hond die al een Jeugd Kampioenschap heeft vanuit een ander land, heeft nog maar 1 JUN-CAC nodig om de titel toe gekend te krijgen.

Estlands Veteranen Kampioen; De hond moet 3 keer “Best Veteran of Breed” of “Best Veteran Opposite Sex” worden onder 3 verschillende keurmeesters. Een buitenlandse Veteranen Kampioen moet 1 keer “Best Veteran of Breed” of “Best Veteran Opposite Sex” behalen om de titel te krijgen en dit geldt ook voor een hond die al “Estlands Kampioen” is.

 

Baltic Champion; De hond die zowel in Estland, Letland en Litouwen Kampioen is, krijgt de titel “Baltic Champion”.

Baltic Junior Champion; De hond die zowel in Estland, Letland en Litouwen Jeugd Kampioen is, krijgt de titel “Baltic Junior Champion”.

Baltic Veteran Champion; De hond die zowel in Estland, Letland en Litouwen Veteranen Kampioen is, krijgt de titel “Baltic Veteran Champion”.

 

Fins Kampioen; Er zijn 2 manieren om “Fins Kampioen” te worden;

A: de hond moet 3 CAC’s onder 3 verschillende keurmeesters halen en de derde moet na 24 maanden behaald zijn.

B: de hond heeft maar 1 CAC nodig als hij al een Nationaal Kampioenschap (b.v. Nederlands Kampioen) heeft van een door de FCI erkend land.

Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben: www.kennelliito.fi

 

Frans Kampioen; Dit is 1 van de moeilijkste titels om te behalen. De hond moet

a: 1 CACS behalen op de Franse Kampioenschaps Show (meestal Parijs) of 1 CACS op de Club Show (N.E.) of twee reserve CACS’s op de Franse Kampioenschaps Show (meestal Parijs) of de Club Show (N.E.)

b: 1 CACS op een Breed Specialty Show.

c: 1 CACS op een Internationale Show.

d: succesvol een karaktertest afleggen georganiseerd door de R.A.L.I.E. of een TAN (Natural Aptitude Test/jachtpassie test) of een CSAU (Certificate of Sociability and Aptitude to Work).

De CACS’s b. en c. moeten binnen 2 jaar na het behaalde CACS van de Franse Kampioenschaps Show verkregen zijn, anders vervallen de behaalde resultaten. De CACS’s moeten zijn toe gekend door 3 verschillende keurmeesters waarvan er 1 een Franse keurmeester moet zijn.

 

Georgisch Kampioen; De titel “Champion of Georgia” wordt die hond die 3 CAC’s van verschillende keurmeesters heeft gekregen.

Als de hond al een Nationaal Kampioen is, heeft hij maar 1 CAC nodig.

Junior Champion of Georgia; 2 JCAC’s van 2 verschillende keurmeesteres. Als de hond al een Nationaal Jeugd Kampioen is, heeft hij maar 1 JCAC nodig.

Grand Champion of Georgia; Als de hond al Kampioen is moet hij 2 keer de Kampioensklas winnen met een “Class Winner” certificaat van 2 verschillende keurmeesters op 2 verschillende shows.

Federation Cynologique de Géorgie: www.fcg.ge

 

Gibraltar Kampioen; Hiervoor heeft de hond 2 GCC’s nodig van 2 verschillende keurmeesters.

Gibraltar Kennel Club: www.gkc.gi

 

Grieks Kampioen; Om “Grieks Kampioen” te worden heeft de hond 3 CAC’s onder 3 verschillende keurmeesters nodig.

Kennel Club of Greece: www.koe.gr

 

Hongaars Kampioen; De titel “Hongaars Kampioen” wordt toe gekend aan de hond die 4 CAC’s heeft gewonnen onder 3 verschillende keurmeesters. Tussen het eerste en het vierde CAC moet een periode van 1 jaar en 1 dag liggen.

Hongaars Jeugd Kampioen; De hond moet 3 keer de Jeugdklas winnen onder 2 verschillende keurmeesters.

Hongaars Veteranen Kampioen; 3 CAC’s in de Veteranenklas onder 2 verschillende keurmeesters en minstens 1 CAC op een Internationale- of een Club show.

Hongaars Grootkampioen; De hond moet 4 CAC’s winnen in de Kampioensklas, met 1 jaar en 1 dag tussen de eerste en de laatste en onder 3 verschillende keurmeesters. De hond moet al Hongaars Kampioen zijn.

Hongaarse Kennel Club: www.kennelclub.hu

 

De “Real Sociedad Canina de España” (RSCE) en de “Clube Português de Canicultura” (CPC) zijn overeen gekomen om het “Iberian Championship”, “Campeonato Ibérico” in te voeren per 2014. Deze titel zal officieel goedgekeurd worden door beiden en kan door ieder hond behaald worden die geregistreerd is bij een Kennel Club die bij de FCI is aangesloten.

Iberisch Kampioen: Om “Iberian Champion” (Ch. IB) te worden moet de hond 2 CACIB’s behalen, 1 CACIB in elk land op een Championship Qualifier International Show onder 2 verschillende keurmeesters.

Iberisch Jeugd Kampioen: Om “Iberian  Junior Champion” (JCh. IB) te worden moet de hond 2 CCJ’s behalen, 1 CCJ in elk land (RSCE en CPC) op een Championship Qualifier International Show onder 2 verschillende keurmeesters.

 

Iers Kampioen; Om “Iers Kampioen” te worden moet de hond 7 Green Stars behalen, onder 7 verschillende keurmeesters op IKC Championship Shows. 1 van deze Green Stars moet behaald zijn na een leeftijd van 15 maanden.

Iers Jeugd Kampioen; “Iers Jeugd Kampioen” wordt de hond door 5 keer als eerste geplaatst te worden met een Uitmuntend op Championship Shows.

Iers Annual Champion; Deze titel krijgt de reu of teef die het hoogste aantal Green Stars (meer dan 5) behaalde gedurende een jaar. Zijn er twee honden met het gelijke aantal Green Stars dan gaat de titel naar de hond met de meeste BOB’s.

Irish Kennel Club: www.ikc.ie

 

Internationaal Kampioen; De titel “Internationaal Kampioen” wordt toe gekend aan de hond die 4 CACIB’s heeft behaald, mits

A: deze prijzen zijn behaald in ten minste 3 verschillende landen onder ten minste 3 verschillende keurmeesters, en

B: de laatste CACIB ten minste 12 maanden na het behalen van de eerste CACIB is behaald, 

C: de desbetreffende hond staat ingeschreven in het hoofdstamboek en derhalve een volledige drie-generatieafstamming bezit.

Fédération Cynologique Internationale: www.fci.be

 

Italiaans Kampioen; Hiervoor heeft de hond nodig: 4 CAC’s waarvan minstens 2 van een Internationale Show en 2 CAC’s van een Specialty (Mostra Speciale) of Club Show (Raduno) onder 4 verschillende keurmeesters.

Ente Nazionale della Cinofilia Italiana: www.enci.it

 

Luxemburgs Kampioen; De hond kan deze titel krijgen door;

A: 2 CACL’s op 2 Internationale tentoonstellingen van de FCL te behalen onder 2 verschillende keurmeesters.

B: 1 CACL, van een Internationale tentoonstelling van de FCL in combinatie met 1 CACL van een Club Special gesponsord door de FCL, onder 2 verschillende keurmeesters.

C: 1 CACL van een Internationale tentoonstelling van de FCL in de Kampioensklas.

Luxemburgs Jeugd Kampioen; De titel Luxemburgs Jeugdkampioen krijgt de nummer 1 geplaatste hond in de jeugdklas.

Fédération Cynologique Luxembourgeoise: www.uchl.lu

 

Moldova Kampioen; De titel “Champion of Moldova” krijgt de hond na;

a: 4 keer een CAC behaald te hebben op een UChM’s tentoonstelling gedurende 1 jaar en 1 dag onder 4 verschillende keurmeesters.

b: 3 keer CAC – 2 keer CAC behaald op een dubbel Internationale CACIB show + 1 CAC op een CAC show.

c: 2 keer CAC behaald op een CACIB show. 

d: op een “National Championship” krijgt de Beste Reu en de Beste Teef de titel “Champion of Moldova”.

Moldova Jeugd Kampioen; 

a: 2 keer Junior CAC op een dubbel Internationale CACIB show.

b: op een “National Championship” krijgen de Beste Jeugd Reu en Beste Jeugd Teef de titel Champion of Moldova.

Dan is er ook nog de titel “Grand Champion of Moldova”,die krijgt de hond na herhaling van de titel “Champion of Moldova” en de titel “Super Grand Champion of Moldova” krijgt de hond  die dit weer herhaalt.

Uniunea Chinologica Din Moldava (UChM): www.fci.md

 

Monaco Kampioen; De titel “Champion of Monaco” krijgt de hond toe gekend nadat hij 2 CAC’s onder 2 verschillende keurmeesters gedurende 2 jaar heeft behaald.

Société Canine de Monaco : www.monacokennelclub.com/

 

Nederlands Kampioen; De titel “Nederlands Kampioen” wordt toe gekend aan de hond die 4 CAC’s heeft behaald, mits de laatste CAC is behaald op of na de dag waarop de hond de leeftijd van 27 maanden heeft bereikt, of

a. Indien de hond vóór het bereiken van deze leeftijd reeds 4 of meer CAC’s heeft behaald, na het bereiken van die leeftijd 1 reserve CAC is behaald, en

b. De vereiste CAC’s door ten minste 2 keurmeesters zijn toe gekend. Een CAC behaald op een Winnertentoonstelling of op een Kampioenschapsclubmatch telt voor 2 CAC’s. Dit mag slechts één maal voor dezelfde hond worden toegepast. Een reserve CAC behaald op een Kampioenschapsclubmatch, waarbij de CAC dubbel telt, telt voor 1 CAC. 

4 of meer reserve CAC’s tellen voor 1 CAC.

Nederlands Jeugd Kampioen;  De titel “Nederlands Jeugdkampioen” wordt verleend aan die hond die in de Jeugdklasse 3 maal een eerste plaats met “uitmuntend” behaald heeft onder minimaal 2 verschillende Keurmeesters. De titel “Nederlands Jeugdkampioen” levert 1 CAC op.

Nederlands Veteranen Kampioen; De titel “Nederlands Veteranenkampioen” wordt verleend aan de reu, onderscheidenlijk de teef die in  de Veteranenklasse 3 maal een eerste plaats met “uitmuntend” behaald heeft onder minimaal 2 verschillende Keurmeesters. De titel Nederlands Veteranenkampioen levert 1 CAC op.

Winner; De titel “Winner”, onderscheidenlijk “Winster”, gevolgd door het jaar waarin de titel werd behaald, wordt toe gekend aan de beste reu en teef, mits de hond de kwalificatie “uitmuntend” heeft behaald op een Winnertentoonstelling.

Jeugdwinner; De titel “Jeugdwinner”, onderscheidenlijk “Jeugdwinster”, gevolgd door het jaar waarin de titel werd behaald, wordt toe gekend aan de reu en teef, die op een Winnertentoonstelling in de Jeugdklasse als nummer 1 is geplaatst, mits de hond de kwalificatie “uitmuntend” heeft behaald.

Veteranenwinner; De titel “Veteranenwinner”, onderscheidenlijk “Veteranenwinster”, gevolgd door het jaar waarin de titel werd behaald, wordt toe gekend aan de reu, onderscheidenlijk de teef, die op een Winnertentoonstelling in de Veteranenklasse als nummer 1 is geplaatst, mits de hond de kwalificatie “uitmuntend” heeft behaald.

Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland: https://www.houdenvanhonden.nl/

 

Noors Kampioen; Er zijn 2 manieren om “Noors Kampioen” te worden;

A: de hond moet 3 CAC’s onder 3 verschillende keurmeesters halen en de derde moet na 24 maanden behaald zijn.

B: de hond heeft maar 1 CAC nodig als hij al een Nationaal Kampioenschap (b.v. Nederlands Kampioen) heeft van een door de FCI erkend land.

Honden die 3 keer gediskwalificeerd worden op een show door bang of agressief gedrag, mogen NOOIT meer geshowd worden!

Nordic Champion; De hond die een Nationaal Kampioen is in 3 verschillende landen (Finland, Zweden, Noorwegen, IJsland of Denemarken), krijgt de titel “Nordic Champion”.

Norsk Kennel Klub: www.nkk.no

 

Oekraïens Kampioen; Voor deze titel moet de hond

a: 6 CAC’s behalen op CAC tentoonstellingen gedurende 1 jaar en 1 dag, toe gekend door 5 verschillende keurmeesters, of

b: 3 CAC’s op CAC tentoonstellingen en 1 CAC op een CACIB show gedurende minimaal 1 jaar en 1 dag door verschillende keurmeesters, of

c: 3 CAC’s op CAC shows en 1 CAC op de dubbele CACIB Show in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”) gedurende minimaal 6 maanden door verschillende keurmeesters, of

d: 2 САС’s op een dubbele CACIB Dog Show in de Ukraine en 1 CAC de dubbele CACIB Dog Show in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”), of

e: 2 CAC’s op de dubbele  CACIB Dog Show in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”).

Oekraïens Jeugd Kampioen; De titel “JUNIOR CHAMPION OF UKRAINE” krijgt die hond die

a: 3 JСАС’s behaalt op CAC tentoonstellingen in de Ukraine, of

b: 2 JСАС’s krijgt toegekend op een dubbele CACIB tentoonstelling in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”), of

c: 2 JСАС’s krijgt toe gekend op een dubbele CACIB tentoonstelling in de Ukraine en al Nationaal Jeugd kampioen is in zijn eigen land, of

d: 1 JCAC van een tentoonstelling in de  Ukraine en 1 certificaat van “Best Junior Dog” of “Best Junior Bitch” van een ‘National Breed Championships’ in Kyiv.

De titel “Junior Grand Champion of Ukraine” wordt toe gekend met dezelfde regels als “Junior Champion of Ukraine” aan de hond die al “Junior Champion of Ukraine” is.

Oekraïens Veteranen Kampioen; “CHAMPION OF THE VETERANS OF UKRAINE” wordt de hond door 2 keer 1 Uitmuntend te behalen op een CAC show in de Ukraine en 1 keer 1 Uitmuntend op een CACIB Dog Show in de Ukraine onder verschillende keurmeesters.
“Champion of Ukranian Kennel Union”; (Deze titel geeft geen recht om uit te komen in de Kampioensklas) “CHAMPION OF UKRAINIAN KENNEL UNION” wordt die hound die 2 САС’s en 2  САСIB’s behaald op de dubbele CACIB Dog Shows in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”).

“Grand Champion of Ukraine”; De titel “GRAND CHAMPION OF UKRAINE” krijgt die hound die de volgende certificaten kan overleggen: JCH + CH (4 keer), of JCH + JGRCH + CH (3 keer), of CH (5 keer), of ЧК (Club Champion) + CH (3 keer), of JCH + ЧК (Club Champion) +CH (2 keer), of JCH + JGRCH + ЧК (Club Champion) + CH (1 keer).

” BBB” (Best Representative of the Breed in Ukraine); De “BBB” gaat naar die hond die,

a: 6 keer BOB behaald tijdens een САС Dog Shows in de Ukraine gedurende een periode 1 jaar en 1  dag, toe gekend door minstens 5 verschillende keurmeesters,

b: 3 keer BOB op CАС Dog Shows in de Ukraine + 1 BOB op een CACIB Dog Show gedurende een periode 1 jaar en 1 dag, toe gekend door verschillende keurmeesters,

c: 3 BOB’s op een CАС Dog Shows in de Ukraine + 1 BOB op de dubbele CACIB Dog Show in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”) gedurende meer dan 6 maanden, gegeven door verschillende keurmeesters,

d: 2 keer BOB op een dubbele CACIB Dog Shows in de Ukraine en 1 keer BOB op de dubbele CACIB Dog Show in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”),

e: 2 BOB’s op de dubbele CACIB Dog Show in Kyiv (in April – “Golden Gates” and “Ukraine”, in December – “Kyiv Rus” and “Crystal Cup”).

“Super Grand Champion of Ukraine”; De titel “SUPER GRAND CHAMPION OF UKRAINE” verdient die hond die de titels GRCH en BBB heeft.

1 САС = R.CAC + R.CACIB (behaald op één show).

Ukrainian Kennel Union: www.uku.com.ua

 

Oostenrijks Kampioen; Deze titel krijgt de hond die 4 CACA’s onder 3 verschillende keurmeesters heeft behaald. 2 CACA’s kunnen ook op een nationale- of Club show behaald worden. Tussen de eerste CACA en de laatste moet minstens 1 jaar zitten.

Oostenrijks Tentoonstellings Kampioen; “Oostenrijks Tentoonstellings Kampioen met jaartal” krijgt die hond die minstens 5 tentoonstellingsuitslagen van Internationale tentoonstellingen binnen 1 jaar, kan overleggen. De reu of teef met het hoogste aantal punten krijgt de titel.

Oostenrijks Jeugd Kampioen; Hiervoor heeft de hond 3 CACA’s nodig met een Uitmuntend (Jugendbester CACA). 2 van deze CACA’s moeten behaald zijn in de Jeugdklas, 1 kan behaald zijn in de Tussen-, Open- of Gebruikshondenklas onder de leeftijd van 24 maanden en ze moeten zijn toe gekend door minstens 2 verschillende keurmeesters.

Oostenrijks Veteranen Kampioen; De titel “Oostenrijks Veteranen Kampioen” krijgt die veteraan (in de Veteranenklas) die 3 keer het CACA met een Uitmuntend heeft gekregen.

Österreichischer Kynologenverband: www.oekv.at

 

Pools Kampioen; Voor de titel “Pools Show Kampioen” moet de hond 3 CWC’s onder 3 verschillende keurmeesters behalen, minstens 1 van deze CWC’s moet behaald zijn op een Internationale- of Club show. Tussen de eerste en laatste CWC moeten minstens 6 maanden zitten.

Pools Jeugd Kampioen: Hiervoor moet de hond 3 keer 1 Uitmuntend halen onder 3 verschillende keurmeesters. Minstens 1 van deze Uitmuntends moet behaald zijn op een Internationale- of Club show.

Zwiazek Kynologiczny w Polsce: www.zkwp.pl

 

Portugees Show kampioen; De hond moet 3 CAC’s op een nationale of internationale show in Portugal en 1 CAC-QC behalen op een Championship Qualifier Show of de show van de rasvereniging. Verder moet de hond de kwalificatie Uitmuntend hebben behaald in 1 van de verplichte klassen tijdens de Championship Qualifier Shows in Porto of Lissabon en tijdens de officiële Breed Club Championship Qualifier Show.

Portugees Nationaal Schoonheidskampioen; Deze titel wordt gegeven aan de hond die 4 CAC’s onder tenminste 3 verschillende keurmeesters heeft behaald.

Portugees Grand Champion; Hiervoor moet de hond 6 CAC’s op Portugese shows winnen, waarvan minimaal 3 op een internationale show, waarbij 2 van de CAC’s gewonnen moeten zijn op een Championship Qualifier Show of 1 van de CAC’s moet zijn gewonnen op een Internationale Championship Qualifier Show en de andere tijdens de officiële Breed Club Championship Qualifier Show. De hond moet al in het bezit zijn van de titel van Portugees Nationaal Schoonheidskampioen.

Portugees Jeugdkampioen; wordt de hond door 4 maal het Jeugd CAC met de kwalificatie Uitmuntend te winnen onder 3 verschillende keurmeesters.

Clube Portugés de Canicultura: www.cpc.pt

 

Roemeens Kampioen; wordt die hond die 3 CAC’s onder 3 verschillend keurmeesters over een periode van meer dan 7 maanden behaald. 1 CAC moet behaald zijn op een CACIB show, 1 CAC moet behaald zijn op een Nationale- of Club show, 1 CAC moet behaald zijn op een Championship Show en er moet een maximale kwalificatie behaald zijn tijdens een Club show (indien er geen Club show is dan op een CACIB- of Nationale show). Als de hond al Kampioen is in een ander land dan volstaat 1 CACIB. Ook kan hij “Romanian Champion” worden als hij het CACIB pakt op een Open show die jaarlijks wordt georganiseerd met een CACIB show.

Romanian Champion CUM LAUDEA; Deze titel krijgt de hond als hij al “Romanian Champion” is en 2 CACL’s behaald vanuit de Kampioensklas.

Roemeens Jeugd Kampioen; 2 CACJ’s van 2 verschillende keurmeesters waarvan 1 CACJ behaald tijdens een CACIB show. Ook kan hij de titel krijgen als  hij “Best Junior” wordt tijdens de Open show die jaarlijks wordt georganiseerd met een CACIB show.

Roemeens Veteranen Kampioen; Deze titel kan de hond alleen krijgen als hij al “Romanian Champion” is en vervolgens 2 CACV’s behaald in de Veteranenklas.

Asociatia Chinologica Romana: www.ach.ro

 

Slovenian Grand Champion (Gr.Ch.Slo): kan toegekend worden aan de hond die al Sloveens Kampioen is en het volgende erbij behaalt; 4 CAC SLO in Kampioensklas + minstens 3 CAC SLO behaald op Internationale Shows + minstens 1 CAC SLO moet zijn toegekend met het BOB op een Internationale Show + minstens 3 punten moeten zijn toegekend door verschillende keurmeesters.

Slovenian Champion (Ch.Slo.): 4 CAC SLO met minstens 366 dagen tussen de eerste en de laatste CAC, minstens 2 CAC SLO moeten zijn behaald op Internationale Shows, alle 4 CAC SLO moeten zijn behaald onder verschillende keurmeesters.

Slovenian Junior Champion (Ch.J.Slo): 3 Junior Winner (PRM) op Internationale of Nationale Shows, minstens 1 PRM moet zijn behaald op een Internationale Show, alle 3 moeten zijn toegekend door verschillende keurmeesters, in plaats van 1 PRM kan ook 1 CAC SLO gebruikt worden die in de Tussenklas is behaalt voor de leeftijd van 24 maanden. De CAC SLO die op deze manier wordt gebruikt, kan niet meer gebruikt worden voor de titel CH SLO.

Veteran Champion of Slovenia (Ch.V.Slo): 3 kwalificaties Uitmuntend 1 in de Veteranenklas gewonnen op Nationale en Internationale Shows in Slovenia, minstens 1 hiervan moet behaald zijn op een Internationale Show, alle drie kwalificaties moeten door verschillende keurmeesters zijn toegekend of 1 kwalificatie Uitmuntend 1 van een show in Slovenia in de Veteranenklas voor de honden die al Veteranen Kampioen zijn in hun eigen land.

KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE: http://www.kinoloska.si

Spaans Kampioen; Voor deze titel heeft de hond 4 CAC’s nodig waarvan 1 op een Internationale Show georganiseerd door de R.S.C.E. of een andere kennelclub die samenwerkt met de R.S.C.E. of 4 CAC’s waarvan 1 behaald is op een Club Show van het betreffende ras en waar het CAC van de R.S.C.E. wordt toe gekend.

Spaans Jeugd Kampioen; Hiervoor heeft de hond 3 C.C.J.’s nodig waarvan minstens 1 behaald op een Internationale show georganiseerd door de R.S.C.E. of behaald op een Club Show van het betreffende ras onder 3 verschillende keurmeesters.

Real Sociedad Central de Fomento de Razas Caninas en España: www.rsce.es

 

Tsjechisch Kampioen; 4 CAC’s waarvan 2 behaald op een Internationale show, gedurende minstens 2 jaar en onder 2 verschillende keurmeesters.

Tsjechisch Veteranen Kampioen; 3 keer 1 Uitmuntend in de Veteranenklas waarvan minstens 1 op een Internationale Show onder 2 verschillende keurmeesters.

Tsjechisch Jeugd Kampioen; 3 keer 1 Uitmuntend in de leeftijd van 9 tot 24 maanden waarvan 2 in de Jeugdklas en 1 kan behaald zijn in de Open-, Gebruikshonden-, Tussen- of Winnersklas onder 2 verschillende keurmeesters.

Tsjechisch Grand Champion; De hond moet al Tsjechisch Kampioen zijn en vervolgens 3 CAC’s in de Kampioensklas behalen op Internationale- (minstens 1 CAC), Nationale- , Club- of Specialty shows onder minstens 2 verschillende keurmeesters.

Ceskomoravská Kynologická Unie: www.cmku.cz

 

Wereld Kampioen; Dit is de titel die de hond krijgt, reu en teef, die tijdens de Wereld Tentoonstelling (die elk jaar in een ander land wordt georganiseerd) het CACIB krijgt toebedeeld.

Jeugd Wereld Kampioen; Deze titel is alleen voor de winnaar van de Jeugdklas, reu en teef, die tevens een Uitmuntend heeft behaald tijdens de Wereld Tentoonstelling.

 

Zweeds Kampioen; Er zijn 2 manieren om “Zweeds Kampioen” te worden;

a: de hond moet 3 CAC’s onder 3 verschillende keurmeesters halen en de derde moet na 24 maanden behaald zijn.

b: de hond heeft maar 1 CAC nodig als hij al een Nationaal Kampioenschap (b.v. Nederlands Kampioen) heeft van een door de FCI erkend land.

Svenska Kennelklubben: www.skk.se      

 

Zwitsers Kampioen; Voor “Zwitsers Schoonheids Kampioen” heeft de hond 4 CAC’s nodig van tenminste 3 verschillende keurmeesters en minstens 2 Internationale Tentoonstellingen. Tussen het eerste en laatste CAC moet 1 jaar en 1 dag zitten.

Zwitsers Jeugd Kampioen; hiervoor heeft de hond 3 JCAC’s nodig van tenminste 2 verschillende keurmeesters waarvan 1 JCAC van een Internationale show.

Zwitsers Veteranen Kampioen;  hiervoor heeft de hond 3 VCAC’s nodig van tenminste 2 verschillende keurmeesters waarvan 1 VCAC van een Internationale show.

Société Cynologique Suisse: www.skg.ch