Joy, Hoe het allemaal begon...


Joy is een hele lieve, ontzettend trouwe en slimme Zwitserse Witte Herder. Geboren 09-05-2016.Onze eerste ontmoeting het was meteen liefde op het eerste gezicht, toen ik daar dat nestje witte bolletjes zag waren ze allemaal zo lief maar dit bolletje stal mijn hart. Nee ze kwam echt niet als eerste op me af maar op het moment dat ik HAAR oppakte sloeg meteen de vonk over. Ze keek me aan met haar mooie ogen en hield me vast of ze zelf ook wide zeggen “jij word mijn baasje”.
Toen we eenmaal een keuze hadden gemaakt duurde de tijd natuurlijk erg lang voor we Joy dan ook echt op zouden kunnen halen. We zouden Joy met 8 weken op gaan halen. We hadden aan de fokkers meteen gevraagd of we een week later weer mochten komen kijken met de kinderen. De kinderen wisten nog niet dat er een pup zou  komen en we hebben die week ook heel de week onze mond dicht gehouden. Op deze manier zou de verrassing extra groot voor de kinderen zijn.Een week later was het dan eindelijk zover, we hadden een smoesje verzonnen voor de kinderen en toen gingen we weer op weg naar Almere. Daar eenmaal aangekomen begrepen de kinderen eerst nog niet wat we daar gingen doen. Maar toen ze de pups zagen werd het al snel duidelijk en waren Esmee en Quinten door het dolle heen.
Toen kon het leuke allemaal beginnen, we mochten gaan aftellen, over 2 weken zou ons mooie meisje dan eindelijk komen. De meeste spullen hadden we nog van Scooby maar er moest nog een bench bij komen (Bobbie heeft zijn eigen bench maar Scooby lag altijd bij ons op de slaapkamer of los in de woonkamer) natuurlijk moest er ook speelgoed komen en nog allerlei andere kleine dingetjes.Toen kregen we een berichtje van de fokker er was iets belangrijks tussen gekomen dus we konden Joy niet met de 8 weken halen, toen kregen we de vraag of we haar dan eerder met 7 weken of later met 9 weken wilde ophalen. Voor ons was de keuze snel gemaakt, dan maar met 7 weken. Toen ging de tijd ineens wel heel snel, over een paar dagen zou Joy al komen.Eindelijk mochten we Joy dan op gaan halen. Dat was een spannende maar vooral ook hele leuke dag. De uren leken een eeuwigheid te duren maar toen ik haar eenmaal  in mijn armen had, leek de tijd even stil te staan. Eindelijk was ze dan van ons en ik wilde haar meteen niet meer loslaten. Na een goede autoreis dan thuis aangekomen deed ze het meteen goed, maar er was nog 1 belangrijk ding wat we moesten doen, de kennismaking met Bobbie. Ook dat was weer even spannend.Tom is toen met Bobbie naar een groot losloopveld bij ons in de buurt gegaan zodat Bobbie eerst zijn energie kwijt zou kunnen, even later ben ik samen met Joy naar het veld gekomen. Wat een opluchting het ging super goed tussen die 2.De 1ste week was vooral een week met heel veel indrukken maar wat deed ons meisje het toch goed. We waren en zijn nog steeds ontzettend trots op haar.  Die week veranderde ze ook al veel nadat ze een paar dagen bij ons  was gingen haar oren al staan, meteen was het een hele andere pup om te zien.
De weken erna ging het steeds beter en ze deed het super goed. Vanaf week 8 zijn we ook begonnen met de puppycursus al was dit voor ons een beetje overbodig geworden aangezien we zelf alles al hadden aangeleerd. Joy vond het nou eenmaal leuk om te leren en ze leerde echt ontzettend snel. We merkte ook al heel snel dat ze heel erg trouw is en dat ze altijd bij mij wilde zijn. Het slapen in de bench was het enige wat niet zo goed ging. Joy vond het niet prettig in de bench en wat we ook probeerde het resulteerde in een pup die helemaal over haar toeren was. We hebben toen al snel besloten dat ze dan toch ook maar bij ons boven zou slapen zodat we zelf ook nog een beetje een nachtrust zouden hebben. Overdag gingen we nog wel gewoon door met de benchtraining.
De weken vlogen om en Joy begon steeds beter te luisteren ze werd steeds liever maar ook steeds aanhankelijker. Het was een voorbeeldige pup. Regelmatig gingen we een lekker stukje met haar lopen en dan ook steeds in een andere omgeving zodat ze aan alles kon wennen. Het los lopen ging ook al erg goed omdat Joy heel erg op ons gefocust is. Ze had ook al heel veel trucjes geleerd, en de zindelijkheidstraining ging ook heel goed. Ze heeft bijna geen ongelukjes in huis gehad.
 
 
 
 
In de week dat Joy 14weken was mocht Joy ook voor het eerst mee op vakantie. We bleven lekker in nederland op een camping. Joy kreeg van iedereen die op de camping was alle aandacht. Iedereen vond haar zo mooi en ze stonden er versteld van hoe goed onze pup al luisterde. En dat deed ze inderdaad ook erg goed. Vlakbij onze camping lag een stuk natuur waar we heerlijk met haar konden gaan lopen dit was echt feest. Voor zover het verhaal van Joy al pup.
 
We gaan nu even kijken naar het heden. Joy is nog steeds een prachtige hond, ze kan ontzettend goed luisteren maar ze is op dit moment ook lekker aan het puberen. Nog steeds merk je dat ze heel slim is. Toen Joy nog een pup was kon ik al niet alleen naar de Wc en dat is ondertussen nog niet veranderd. Waar ik ben is Joy ook. Ze maakt alle deuren open in huis en ze kan als het nodig is ook hoog springen. Zowel Joy als het baasje en het vouwtje vinden het nog heerlijk om er op uit te trekken. Zo is Joy ook meegeweest op vakantie naar Italie dat was echt een fantastische vakantie, we hebben daar echt van elkaar kunnen genieten.  Joy is ook nog steeds de beste vrienden met Bobbie maar sinds een tijdje heeft ze er nu dan ook een vriendin bij, ik verwacht dat ze 2 poten op 1 buik zullen worden. Ik zal op de foto pagina nog meer foto’s van Joy plaatsen, maar om het af te leren hier nog een foto die we in Italie hebben gemaakt.