Kringgroep Limburg

In voorbereiding op wat komen gaat zijn we vandaag afgereisd naar het zuiden van het land. Om precies te zijn naar Meerssen een klein plaatsje net ten noorden van Maastricht maar al ten zuiden van Maastricht(Aachen) Airport.

Vandaag hebben we het gewoon eens over een andere boeg gegooid en eens bij een ander soort hondenshow gaan kijken. Dit keer geen FCI of Raad van Beheer show, maar onder het toezient oog van de World Dog Association. Dat klinkt heel spannend maar is het niet ;-). Het is een soort van raad van beheer met een eigen stamboek e.d. en ook een eigen show en CAC en CACIB. 

Toen we hiervoor inschreven wisten we totaal niet wat we moesten verwachten… (en eigenlijk doen we dat nog niet). 

Het was geen hele grote show. Het had meer het formaat van een kleine clubmatch. Maar dat mocht de pret niet drukken want op een show van dit formaat is het des te gezelliger.

De show werd gehouden op het terrein van de Kringgroep Limburg. Een lekker ruim buiten terrein met in het midden 1 ring. De keurmeester voor vandaag was een alround keurmeester uit duitsland, Frau Lisbeth Spicker Klein. Zij zou vandaag ALLE honden keuren (dit ging gelukkig vrij voorspoedig).

Lana was vandaag gelukkig heerlijk op haar gemak in de buitenlucht en had het merkbaar naar haar zin. Lekker rondjes lopen buiten de ring beetje verstoppertje met “baasje” en “vrouwtje”. Wij hadden ringnummer 17 en zouden dus als 17e gekeurd gaan worden deze dag. De keuringen begonnen om ongeveer 10 uur (het kwam hier allemaal niet zo nouw met de tijd). Dus wij dachten dat we snel aan de beurt zouden zijn… ware het niet dat er vandaag ook een doberman ‘specialty’ gehouden werd. 10 tot 12 prachtige zwarte beesten die “ietsjes” langer over de keuringen deden dan de rest ;). En omdat het geen FCI show is en dus ook geen FCI-rasgroepen zijn, kwam alles een beetje door elkaar.

Gelukkig konden we ons goed vermaken op het terrein door een beetje rond te rennen bij de shops te kijken, een beetje te kletsen met anderen aanwezigen en om bij de andere keuringen te kijken.

Toen was het moment eindelijk daar dat Lana de ring in mocht om haar kunstje te doen, even mooi zijn en schitteren. We hadden er niet teveel van verwacht omdat het een alround keurmeester was, en zoals verwacht boog ze erg snel over lana heen en wilde haar vol over haar bol aaien…. daar dacht lana even anders over, die schoot even 2 meter achteruit met een uitdrukking op haar kop van “wat doe jij nou??”. De keurmeester maakte daarop haar excuses en zei al dat ze even vergeten was dat de saarloos nogal terughoudend kan zijn tegenover vreemden. Na deze korte maar hevige confrontatie benaderde ze Lana ook anders en dit werkte iets beter maarja Lana moest er nog niet veel van hebben, maar toch liet ze eigenlijk alles toe van het betasten tot het tanden kijken. Het lopen deed ze super goed en liet zich best goed neerzetten in stand voor de keurmeester. en ineens hoorde we “Danke”….. en mochten de ring verlaten….. (Mijn gedachte was direct “huh, en de uitslag dan?”) maar zoals van een goede deelnemer verwacht word volg je ALTIJD de aanwijzing van de keurmeester op!

Eenmaal buiten de ring kwamen we tot de conclusie dat we de uitslagen allemaal pas later te horen zouden krijgen. Maar mijn god… wat blijft die spanning dan in je lichaam hangen! 

Na dat alle keuringen en de kind-hond show waren afgerond was er nog een pauze en begonnen de “ere-keuringen” bij deze show was het gebruikelijk dat er niet per ras een winnaar was (uitgezonderd de doberman i.v.m. specialty) maar dat alle reuen uit dezelfde klasse en alle teven uit dezelfde klasse tegen elkaar moesten. Dus alle reuen van alle rassen uit de baby klasse tegen elkaar. Daarna alle teven van alle rassen uit de baby klasse tegen elkaar… enz. enz. Dus wij moesten tegen Alle teven uit de open klasse!

En wat duurt wachten dan lang als je eenmaal in de ring staat tegenover al die honden waar je nog nooit eerder op hebt gelet bij een show… wat vind de keurmeester… Lana stond er gelukkig prachtig bij in een mooie stand met haar borst helemaal vooruit alsof ze wilde zeggen “kies mij”.

EN DAT GEBEURDE!!!!!!!! de keurmeester kwam naar ons toe en schudde mijn hand “ERSTE” zei ze…wauw wat een prestatie van alle teven uit de open klasse was Lana dus de mooiste… prachtig resultaat. We mochten dus door naar naar de volgende ronde voor BEST IN SHOW!!!!! 

We gingen na enige tijd opnieuw de ring in voor de Best In Show keuring. Hier stonden we tegenover de créme-de-la-créme van de show. Ook hier behaalde Lana een mooi resultaat! Een vierde plaats! Dus van ALLE aanwezige honden van verschillende rassen werd zij tot 4e uitgeroepen. Wat waren we blij met dit resultaat. Vanaf nu mag ze zich dus ook Limburg-Winnaar noemen!

Nadat alle keuringen waren afgelopen en foto’s waren gemaakt moesten we nog even wachten op alle papieren… deze werden daar nog handmatig direct gemaakt.

 

Sluit Menu